2016. július 1., péntek

Pohárkrém hirtelen felindulásból







          Az egész úgy kezdődött, hogy egy kedves ismerősöm megkérdezte tőlem, hogy szoktam-e pohárkrémeket készíteni. És fogalmam sincs miért, de nem igazán szoktam. Úgyhogy ez a fájdalmas beismerés, egy kevés megmaradt tejszín, ez-az a kertünkből és egy kis fantázia szülte ezt a mai kis szösszenetet :) 
          Szerintem hamarosan veszek még néhány poharat és MINDENT pohárkrémekkel fogok elárasztani, mert amellett, hogy gyorsan megvan, nem kell sütni és tényleg bárki meg tudja csinálni még az is hatalmas előnye, hogy a végtelenségig variálható. Úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom :)




H O Z Z Á V A L Ó K 
(8 adag)


  • 8 dkg háztartási keksz (a zabkeksz még jobb!)
  • 20 dkg tehéntúró
  • 3 dl habtejszín
  • 2 ek tejföl
  • 1 citrom leve
  • 1 ek porcukor
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • kb 2 maréknyi bogyós gyümölcs ( nálam málna, josta, pár szem fagyasztott eper játszott, de bármilyen jöhet!)
E L K É S Z Í T É S 


1, A gyümölcsökből és az 1 evőkanál kristálycukorból lekvár szerű anyagot főzünk lassú tűzön. Miután elkezd főni még kb 5 percig hagyjuk a tűzőn, majd hűtsük le. 
  

2. Addig elkészítjük a krémet: A túrót törjük át. A jól lehűtött tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként adjuk hozzá a túrót, a tejföl, a citrom levét, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Egyébként teljesen lényegtelen a sorrend, a lényeg, hogy minden alaposan dolgozzunk össze.

3. Kezdhetjük összepakolni a cuccost! ;) a poharak aljára tegyünk kekszet, majd rétegezzük rá a túrókrémet. Én habzsákból nyomtam, de egész nyugodtan lehet kanalazni is. Ezután jön egy gyümölcsös réteg, majd ismét túrókrém. Ismét egy kekszréteg jön, majd a túrókrémmel zárjuk a sorozatot. 
valahogy így :)


Majd díszítsük ízlés szerint, persze utalva ezzel a desszert ízesítésére. 



Tegyük hűtőbe, úgy az igazi, ha teljesen le van hűtve.
Jó étvágyat hozzá!
csók 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése