2016. szeptember 10., szombat

Fahéjas csiga ÚJRATÖLTVE!




     Újratöltve...DE TÉNYLEG! 

        Már van fenn egy hasonló receptem, de egy múltkori kísérletezésem alkalmával született egy jobb verzió: finomabb, ha nem csak tömény fahéj van a csigában, hanem valami "töltelékesebb", ami amellett, hogy intenzív ízt ad, sokkal gazdagabbá is teszi a sütit. A plusz alapanyag jelen esetben a darált háztartási keksz, sokkal sokkal finomabb a végeredmény vele :) Próbáld ki ezt is :)


H O Z Z Á V A L Ó K
A tésztához
  • 75 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő (7 g)
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 csipet só

A töltelékhez:
  • kb 8 ek cukor
  • 2 ek őrölt fahéj
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg darált háztartási keksz

E L K É S Z Í T É S

1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a sót és a tejben felfuttatott élesztőt. Szép fényes tésztává dagasztjuk, majd szobahőmérsékleten kb egy óra alatt kétszeresére kelesztjük.

2. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: nincs más dolgunk, mint alaposan összekeverni a hozzávalókat.

3. A megkelt tésztát lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Egyenletesen oszlassuk a tölteléket, majd tekerjük fel, mint a bejglit :) Egy éles kést ecset segítségével kenjünk be olvasztott vajjal, így nem fog hozzáragadni a tészta vágás közben. Kb két ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk a tekercset. 
Tegyük egy nagyobb tepsibe és kelesszük még kb 25 percig.


Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése