2016. június 28., kedd

Áfonyás Álom






Nézem a képeket és egyszerűen nem tudok betelni ezzel a színnel!
A családommal a hétvégén a hegyekben sátoroztunk, ahol úton-útfélen áfonyába botlottunk, és hát természetesen nem hagyhattuk ott a természet ezen csodáját :) Nem kis meló volt egyenként leszedni ezeket az apró szemeket, de az "áfonya" szó hallatán máris ott világított a villanykörte a fejem fölött 

(#SZENVEDÉLY)

           Szerettem volna valahogy kihangsúlyozni az áfonya különleges ízét, hogy még véletlenül sem egy cukormámorban-elnyomott valami legyen, ezért kifejezetten kevés cukrot használtam. Az alap kitalálásánál szinte egyből a citrom ugrott be. Ez az áfonyás mousse torta lett a végeredmény ami nem csak FULLOS és mutatós, de jól kivehető benne az a valódi gyümölcsös íz, könnyű, és a színe... egészen... #WAAAHHH  


H O Z Z Á V A L Ó K
Piskóta:
  • 3 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 citrom héja 
Áfonya főzet:
  • 35 dkg áfonya (lehet fagyasztott is )
  • 1 citrom leve
  • 5 dkg cukor
Mousse:
  • áfonya főzet
  • 4 dl habtejszín
  • 2 tk zselatin
 E L K É S Z Í T É S 

1. A piskótához a vajat a a tojásokkal és a cukorral habosítsuk ki, majd apránként adjuk hozzá a sütőporos-lisztes keveréket és a tejet. A citrom reszelt héját elég a végén hozzáadni. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb 35 percig. 

2. Az áfonya főzet hozzávalóit tegyük egy kis fazékba, majd kis lángon főzzük fel. Kb 5-6 percig főzzük még, majd hűtsük le teljesen. 

3. A a jól lehűtött tejszínt verjük kemény habbá, majd kis adagokban adjuk hozzá az áfonya főzetet. A zselatint duzzasszuk meg 2 ek hideg vízben, majd pár pillanatra tegyük mikróba, hogy felolvadjon. Ezután vékony sugárban adjuk hozzá az áfonyás tejszínhabhoz. Simítsuk a formába visszahelyezett piskótalapra, majd tegyük hűtőbe 3-4 órára. 

Ha marad áfonyánk, díszíthetjük vele, de anélkül is elég látványosra sikerül! :) 



Jó étvágyat hozzá! 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése